Opfriscursus Autorijden

Opfriscursus Autorijden

U bent al in het bezit van een Nederlands rijbewijs maar u heeft al geruime tijd niet of nauwelijks deelgenomen aan het verkeer. Omdat u zelf geen auto heeft, of door ziekte of traumatische ervaringen in het verkeer durft u niet of nauwelijks meer zelfstandig auto te rijden. Ook kan het zijn dat u er soms tegenaan loopt dat bijzondere verrichtingen (parkeren e.d.) niet helemaal soepel verlopen. U staat midden in de binnenstad en het inparkeren lukt gewoon niet goed. Speciaal voor u hebben wij een opfriscursus ontwikkeld. Afhankelijk van uw wensen en de prestaties gedurende de intakerijles worden in onderling overleg het aantal benodigde rijlessen bepaald.

 Opfriscursus

Inhoud

Wij starten met een onderzoek naar hoe het gesteld is met het kijkgedrag en het verkeersinzichtelijke aspect, samen zal worden bekeken wat er nodig is om dit te verbeteren. Verder is het natuurlijk ook van belang hoe het met uw theoretische kennis is gesteld, er kan natuurlijk in de loop der jaren aanzienlijk veel zijn veranderd. Het verkeer is drukker geworden en helaas heerst er in het algemeen een meer agressief klimaat in het verkeer, dit alles vraagt om een aangepast, besluitvaardig en assertief rijgedrag. Wat kunnen wij u bieden? De opfriscursus is een speciaal op u afgestemde cursus. Dat wil zeggen dat u het tempo bepaalt op de benodigde onderdelen. Natuurlijk zullen wij ook ruimschoots aandacht besteden aan uw eigen wensen. Onderdelen waar u moeite mee heeft zouden bijvoorbeeld kunnen zijn:

  •  bijzondere verrichtingen
  •  file parkeren
  •  in een rechte lijn achteruit rijden
  •  bocht achteruit
  •  voor en achteruit in een parkeervak rijden
  •  rijden op autosnelwegen
  •  in- en uitvoegen
  •  nemen van kruispunten en rotondes
  •  eigen vragen/verzoeken…

De cursus bestaat gemiddeld uit ca. 4-6 rijlessen, eventueel met een eindevaluatie en natuurlijk de benodigde adviezen. Afhankelijk van het aantal rijlessen kunnen er blokuren (dubbele uren) worden ingepland. Ook bestaat de mogelijkheid om het laatste blok in eigen auto te laten plaatsvinden. Uiteraard wel in onderling overleg.

Rijtest CBR

Ook als u op basis van een Geneeskundig verslag door het exameninstituut CBR bent uitgenodigd om een rijtest af te leggen, bent u bij Van Kempen Rijopleiding aan het juiste adres. Voor deze rijtest moet u soms beschikken over een goedgekeurde lesauto. U doet er verstandig aan om in overleg met ons, een datum bij het CBR te reserveren. Hierdoor bent u er van verzekerd dat u tijdens de rijtest een goedgekeurde lesauto tot uw beschikking heeft. Wij adviseren u om van te voren een opfrisles/cursus te nemen, zodat u kunt wennen aan onze lesauto (SEAT IBIZA) en wij u kunnen laten zien wat er van u verwacht wordt tijdens uw rijtest. Aan het einde evalueren wij met u de les en geven u een vrijblijvend advies. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Autorijschool Van Kempen Rijopleiding is een rijschool gespecialiseerd in spoedopleidingen en Engelstalige rijopleidingen in Tilburg en omstreken. De rijles vindt plaats in een Seat Ibiza 1.2 TDI Ecomotive.

Disclaimer - Algemene Voorwaarden